Bakom masken

Bakom masken omslagI december 2014 utkom denna antologi där jag medverkar med två skräcknoveller (Whip media). Den ena heter Barndomsminnen och är en konstig berättelse om hur livsfarligt det kan vara att besöka sina barndoms trakter. Den andra heter Jenny hänger i persiennsnöret och är en läskig berättelse om vad en ung kvinna kan göra när hon har tillgång till svart magi.

Min novell om Jenny initierades av skräckförfattaren Anders Fager som gav alla sina adepter i uppdrag att skriva en skräcknovell som började med just denna mening – Jenny hänger i persiennsnöret.

Det kändes lite ovant att skriva skräck för mig, men det har varit intressant och givande. Jag har behandlat ämnen som ligger nära mig däremot, när jag skrivit om två olika karaktärer som båda har en egen verklighet som inte delas med de flesta andra. Den ena är maktlös och den andra maktfullkomlig. Kanske funderar jag på hur ens egen verklighetsuppfattning av saker och ting kan ge en styrka och/eller sända en in i fördärvet?

BaksidaIdén till projektet kom ur Facebookgruppen Författarsällskapet. Temat för antologin är vad som döljer sig bakom masken. Fjorton författare har funderat över det och det har genererat tjugotvå spännande noveller. Boken går att beställa i nätbokhandeln.

Författarna bestämde att på utgivningsdagen (18/12 2014) skänka 10 000 kr av den framtida vinsten till Läkare utan gränser, för att stödja deras arbete runtom i världen. Det känns fint att kunna bidra.

%d bloggare gillar detta: