Stipendier

Huset i Sala2013 fick jag Lasse O´Månssons naturastipendium vilket innebar att jag fick tillbringa en fin augustimånad i Drängstugan (bild), nära Sala silvergruva. Stipendiet delas ut varje år av Salas kultur- och fritidskontor till skapande konstnärer och innebär fritt sommarboende i en månad. Läs mer här: Lasse O´Månssons naturastipendium.

I december 2014 fick jag Författarfondens ettåriga arbetsstipendium på 50 000 kronor, så 2015 vigdes åt nya manus. Läs mer här: Sveriges författarfond.

Den sista helgen i maj 2015 fick jag, i egenskap av att vara ett science fiction-fan, den fina äran att bli skickad av den nordiska fanfonden NoFF till Fantasticon 2015 i Köpenhamn! Fantasticon är en årlig science fiction-, fantasy- och skräckfestival i Danmark.

Sara LidmangårdenI augusti 2015 fick jag ett vistelsestipendium genom Sveriges Författarförbund, vilket innebar en sommarmånad på Sara Lidmans födelsegård i Missenträsk i Västerbotten. Vill du veta mer om författaren rekommenderar jag: Sara Lidman-sällskapet.

Utsikt

 

I oktober 2015 var jag Mankellstipendiat och bodde i Överberg (nära Sveg) i Härjedalen i två veckor! Även det var genom Sveriges Författarförbund. Henning Mankell donerade huset till Författarförbundet och Dramatikerförbundet 2009. Författaren och dramatikern var mest känd för sina böcker om Kurt Wallander, men även för sitt engagemang i Afrika, läs mer här: Henning Mankell.

 

I december 2015 fick jag 60 000 kronor av Författarnas fotokopieringsfond för att det jag har skrivit har använts och kopierats för undervisning i grundskolor, gymnasier, på universitet och högskolor. Läs mer om detta stipendium och andra här: Stipendier.

%d bloggare gillar detta: