Boka föreläsning om psykisk sjukdom och/eller skrivande

Jag håller föredrag på bibliotek om mitt skrivande, om hur det är givande och roligt, och om att vara författare. Jag pratar om psykisk ohälsa för till exempel personal inom socialtjänsten och psykiatrin. Det kan handla om hur man kan hjälpa personer med vanföreställningar och folk som har det svårt, med avstamp i mina böcker. Och ibland pratar jag både om psykisk ohälsa och om skrivande samtidigt, hur det är terapeutiskt och livsviktigt för mig, och om hur skrivandet hjälper mig framåt i mitt liv.

Vill du provlyssna? Här är jag intervjuad i Malou Efter Tio: Efter förlossningen fick jag en psykos. Här pratar jag i samma program med psykiatriker Anders Hansen om det psykotiska landskapet: Psykoser är oerhört plågsamma.

Här finns också en föreläsning på nätet där jag samtalar med Suzanne Osten om situationen för barn till psykiskt sjuka föräldrar. Regissören har gjort filmen Flickan, mamman och demonerna som inspirerats av hennes egen uppväxt med en mamma med schizofreni. Titta under Filmer Torsdag på hemsidan för Svenska Psykiatrikongressen 2017: Vad behöver flickan och mamman för att slippa demonerna?

Jag har också föreläst på Schizofrenidagen 2018 på Karolinska Institutet och det har visats på UR Samtiden. Titta på föreläsningen här (UR Skola): Vid vansinnets rand.

Jag är medlem i Sveriges Författarförbund och det går att boka mig genom Författarcentrum Öst eller skicka ett mejl. Arvode enligt Författarförbundets rekommendationer utom i väldigt ömmande fall.

Om ni önskar beställa ett större antal exemplar av min böcker (att levereras till en adress och mot faktura) i samband med en föreläsning så erbjuder Ordberoende förlag mängdrabatt.

Foto: Åke Tireland

%d bloggare gillar detta: