Radio och tv

Februari 2021 – Jag har två repliker i P4 Stockholms nyheter: Orosanmälningar ökar om föräldrar som mår dåligt.

April 2019 – Jag pratar om min nya bok Vid vansinnets rand 2 i Radio Totalnormal. Programmet sändes den 4 april, lyssna gärna precis i början: Ditt psyke i etern. Radio Totalnormal sänds på närradiofrekvensen 101,1 MHz i Stockholm från Fountain House på Götgatsbaken.

Februari 2019 – Jag är intervjuad om min diagnos i en artikelserie i Metro/Metro TV som heter Människorna bakom våra slarviga uttryck. Vi är tre personer som berättar om hur vi bemöter fördomar – om att vara schizad, CP eller ha en släng av OCD. Artikeln om mig heter: Psykoserna förändrade allt: ”Livet rasade ihop som ett korthus”.

Oktober 2018 – Jag var inbjuden till Malou Efter Tio för att prata om psykoser, se klippet Efter förlossningen fick jag en psykos. Efter det pratar vi med psykiatrikern Anders Hansen i klippet Psykoser är väldigt plågsamma om hur man kan tänka runt psykoser som sådant. Efter jag varit där fick tittarna svar på några av sina frågor: Experterna svarar på tittarfrågor om klimakteriet och psykos.

Juni 2018 – UR Samtiden visar en föreläsning som jag gjorde under maj månad i Aula Medica på KI (Karolinska Institutet): Schizofrenidagen 2018 – Vid vansinnets rand. 

Oktober 2017 – I Sveriges Radios Vetandets värld talar vi om Socialstyrelsens nya riktlinjer för vård vid schizofreni: Ny syn på psykosvården.

Maj 2017 – Jag medverkar i Vetandets värld i Sveriges Radio P1: Ung med psykos – vilken vård väntar? Hela temat med flera program heter Psykosen och vetenskapen.

Jag är också med i P1-morgon i samband med detta: Svensk psykosvård brister.

Mars 2016 – Jag blir intervjuad TV4 Nyhetsmorgon om att jag har fått Psykiatrifondens fördomspris och svarar på frågor om hur det kan vara att leva med psykisk sjukdom: Hon bloggar om sin psykiska sjukdom.

Mars 2016 – Jag läser upp min egen personliga berättelse i programmet Svenska berättelser i P1. Det sändes den 23 mars klockan 11.03 eller klockan 20.03 och finns på nätet här: Efter mordet.

September 2015 – Jag blir intervjuad och läser högt ur min bok Vid vansinnets rand i Radio Totalnormals livesändning den 17 september.

Oktober 2013 – Jag blir intervjuad om psykisk ohälsa i Karlavagnen i P4 på temat ”så blev det bättre” cirka 40 minuter in i programmet.

Augusti 2013 – Jag berättar i Sveriges Radio P4 Förmiddag Västmanland om min vistelse i Sala som Lasse O´Månsson-stipendiat och om min bok, mitt skrivande och om psykisk ohälsa.

Februari 2013Kändispsykosen i Verkligheten i P3, ett dokumentärt samhällsprogram.

Januari 2013 – Radio Totalnormal som sändes den 24/1 precis i början av programmet. Jag pratar med lektor i psykiatrisk omvårdnad Inger Engqvist om förlossningspsykoser.

September 2012 – Radio Totalnormal som sändes 6/9 i början om programmet. Information om att min bok skulle komma ut.

Radio Totalnormal

%d bloggare gillar detta: