Tidskriften SocialPolitik

SocialPolitikJag skriver för kulturtidskriften SocialPolitik om samhällsfrågor som intresserar.

Jag skriver om Aldrig ensam show som visades på Oscarsteatern: Var sjätte timme tar någon sitt liv. Organisationen Aldrig ensam startades av Charlie Eriksson som nu reser runt och berättar om sitt liv med musikerna Kristofer Grezcula och Oscar Stembridge.

Jag recenserar filmen Kungen av Atlantis (februari 2019): Med värme om en pappa med schizofreni. En bra film av och med Simon Settergren. Skådespelare är dessutom Happy Jankell och Philip Zandén.

I november 2018 skriver jag om Samisk afton på Södra teatern i Stockholm: En samisk musik- och berättarkväll med traditioner.

I oktober 2018 recenserar jag urpremiären av pjäsen Fattigfällan på Uppsala stadsteater: Fattigfällan – stolthet är för den som har råd.

I oktober 2018 omnämns boken Utan dig finns inget jag – en visionsbok om psykisk hälsa och psykiatri som jag medverkar i – som ett verk av en medarbetare i papperstidningen.

I papperstidningen (nr 3 2017) finns min recension av filmen Flickan, mamman och demonerna, en barnfilm av Suzanne Osten, som inspirerats av hennes egen uppväxt med mamma som har schizofreni.

I papperstidningen (nr 1 2017) finns en blänkare om Flickan-projektet, som drivs av Schizofreniförbundet, för att bygga nätverk kring barn till psykiskt sjuka: Bättre kunskap om psykoser.

Jag har också skrivit om en teaterföreställning som är full av vittnesmål från fångar inne i det etiopiska fängelset där journalisten Martin Schibbye och fotografen Johan Persson var inspärrade i 438 dagar: Kality – värre än vad vi kan fatta.

Här kan du läsa om filmen Skörheten av Ahang Bashi: Känslig film visar behovet av nätverk.

I september 2016 skrev jag en debattartikel i tidningen SocialPolitik tillsammans med Martin Schalling, ordförande i Psykiatrifonden: Låt antipsykotika och litium vara gratis (nr 2016). Läs repliken Lösningen är inte tillgängligare psykofarmaka och vårat svar här: Medicineringen är en förutsättning för annan rehabilitering (nr 4 2016).

Här finns en teaterrecension för: En komisk depression.

Här finns en recension om boken Att förstå psykos och schizofreni.

%d bloggare gillar detta: