Tidskriften SocialPolitik

SocialPolitikJag skriver för kulturtidskriften SocialPolitik om samhällsfrågor som intresserar.

Jag recenserar filmen Kungen av Atlantis (februari 2019): Med värme om en pappa med schizofreni. En bra film av och med Simon Settergren. Skådespelare är dessutom Happy Jankell och Philip Zandén.

I november 2018 skriver jag om Samisk afton på Södra teatern i Stockholm: En samisk musik- och berättarkväll med traditioner.

I oktober 2018 recenserar jag urpremiären av pjäsen Fattigfällan på Uppsala stadsteater: Fattigfällan – stolthet är för den som har råd.

I oktober 2018 omnämns boken Utan dig finns inget jag – en visionsbok om psykisk hälsa och psykiatri som jag medverkar i – som ett verk av en medarbetare i papperstidningen.

I papperstidningen (nr 3 2017) finns min recension av filmen Flickan, mamman och demonerna, en barnfilm av Suzanne Osten, som inspirerats av hennes egen uppväxt med mamma som har schizofreni.

I papperstidningen (nr 1 2017) finns en blänkare om Flickan-projektet, som drivs av Schizofreniförbundet, för att bygga nätverk kring barn till psykiskt sjuka: Bättre kunskap om psykoser.

Jag har också skrivit om en teaterföreställning som är full av vittnesmål från fångar inne i det etiopiska fängelset där journalisten Martin Schibbye och fotografen Johan Persson var inspärrade i 438 dagar: Kality – värre än vad vi kan fatta.

Här kan du läsa om filmen Skörheten av Ahang Bashi: Känslig film visar behovet av nätverk.

I september 2016 skrev jag en debattartikel i tidningen SocialPolitik tillsammans med Martin Schalling, ordförande i Psykiatrifonden: Låt antipsykotika och litium vara gratis (nr 2016). Läs repliken Lösningen är inte tillgängligare psykofarmaka och vårat svar här: Medicineringen är en förutsättning för annan rehabilitering (nr 4 2016).

Här finns en teaterrecension för: En komisk depression.

Här finns en recension om boken Att förstå psykos och schizofreni.

Annonser