Vid vansinnets rand 2

VVR omslag utkastVid vansinnets rand 2 är uppföljaren på Vid vansinnets rand och den avslutande delen. Båda böckerna bygger på en blogg som funnits på 1177 Vårdguiden där författaren bloggade under två år om hur det är att leva med en psykossjukdom. Det är blandade inlägg om vardagen som sjuk, men också om roliga saker och synen på hur samhället ser på de med psykisk diagnos. Men vi med psykisk diagnos, hur ser vi på samhället?

Bloggen och läsarna är många – de är människor som själva lider av en psykossjukdom, anhöriga och även personal inom psykiatrin och socialtjänsten. Men böckerna riktar sig också till politiker, skolpersonal, forskare och andra som har ett intresse för psykiatri.

Varför mår man så dåligt när man har en psykos? Hur står det till med alla unga som inte mår bra i detta vårt moderna samhälle? Vågar vi fråga varandra de där svåra frågorna och hur tänker vi egentligen? Är kraven att vara lyckad och ha en fin fasad verkligen bra mål att sträva mot?

I den här boken får man också veta lite om rättspsykiatrin i Sverige. Hur många blir dömda till vård egentligen efter ett brott? Och sedan får man också veta lite om hur man går i terapi och behandling med tolk. Det är faktiskt så att läkaren är ansvarig för att vården är fullgod även om man inte riktigt förstår varandra.

Vid vansinnets rand 2 kom ut i mars 2019 och finns att köpa i nätbokhandlen. Boken har gjorts i samarbete med Whip Media och kan även köpas i deras webbshop.

%d bloggare gillar detta: