Kristet

Evangelium

Jag har skrivit en artikel för Tidskriften Evangelium nummer 6/7 2014 som har temat GRÄNSER. Det är en intervju med Thérèse Eriksson som har skrivit boken ”Möt mig som jag är”. Den handlar om hur man kan hjälpa ungdomar, som har ett självskadebeteende, i kyrkans värld: Lita på din förmåga att hela och hjälpa. Evangelium är en tidskrift på nätet för svenskkyrklig idé, kultur och kritik och en kulturrörelse i Svenska kyrkan.

Kyrkans tidning logotypSommaren 2014 skrev jag och chefredaktören för Evangelium, Sofia Lilly Jönsson, en debattartikel i Kyrkans tidning om att kyrkan stöter bort personer som inte har ”friska livskriser” – Vem är välkommen i kyrkan?

Slutrepliken Låt inte debatten om psykiskt sjuka stanna och reaktionerna hoppas jag leder till att Svenska kyrkan börjar arbeta för att inkludera människor med allvarlig psykisk ohälsa i alla sammanhang.

I december 2014 publicerades en ny debattartikel jag skrivit i Kyrkans tidning som handlar om att en allmän kyrkogård har sålts till ett privat företag: Till salu: kyrkogård med naturskönt läge. Sjukhuskyrkogården i Västervik hörde till det gamla psyksjukhuset där.

%d bloggare gillar detta: